Така се прави най-крехкото и ароматно телешко (рецепта – да си оближеш пръстите)

0
581

Телешкото месо рискува да стане жилаво при готвене, но с тази рецепта шансовете за това са нулеви

Чудесна рецепта ви предлагаме днес – за най-крехкото телешко месо, което може да направите на яхния с още куп чудно вкусни съставки. Невероятен аромат лъха още при готвенето на това чудо, което после става пръстите да си оближеш.

Трябват ни 350 грама телешко месо, 40 грама мазнина – по рецепта е с мас, но може да използвате и олио, 700 грама лук, десет грама брашно, доматено пюре, червен пипер, сурови домати на око, чубрица, пресен магданоз, сол, черен пипер и два дафинови листа.

телешко
Е, няма такъв аромат и вкус като на това телешко месо

Всички посочени продукти, към които няма точен грамаж, слагате на око или по свой вкус, защото отделните семейства си имат и своите различни предпочитания.

Телешкото месо го нарязваме на парчета и го запържваме в една част от мазнинката. После го вадим и в същия тиган със същата мазнина последователно запържваме лука, доматеното пюре и брашното. Запръжката я оцветяваме с червения пипер и я разреждаме с бульон, а после посоляваме.



Добавяме после месото и варим на слаб огън на котлона, докато всичко почти омекне. Добре е капакът да бъде затворен, за да се задуши по-добре ястието.

След като вече е полуготово, добавяме и останалия лук, който сме задушили преди това с мазнинката. Когато ястието заври, слагаме в него нарязаните на парченца домати – най-добре да са обелени преди това и подправките като чубрицата, солта, дафиновия лист и черния пипер.

Оставяме отново ястието да поври, докато месото и лукът не омекнат напълно. Става супер крехко това нещо, уверяваме ви! Накрая вече е добре да му ръснете и малко прясно нарязан магданоз, за да заспи играта напълно.

Ако искате, може в това ястие да сложите и малко нарязани морковчета – не е по точната рецепта, но ние го правим и много ни харесва.

Желаем ви добър апетит на всички и да ви е много сочно, крехко и сладко с тази вкусотия!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.