Ето как и защо Господ чрез Библията забранява татуировките

0
209

Полезна информация

Господ забранява татуировките чрез Библията, Сн: Св. синод на БПЦ

Ако преди 30 и повече години татуировки си правеха моряците и ромите. И то една котва, име или букви на ръката, през последните години татуси се правят по  цялото тяло, дори и по лицето.

Направено проучване от  изследователския център “Тренд” показва, че българите с татуировки са малко повече от 1 милион.

Соня Анкова е наясно, че този материал няма да откаже хората от татусите. Но вярващите и всички останали ще осъзнаят, че  Господ чрез Библията ги забранява.
В Трета книга „Мойсеева“ Левит (19 глава:28 стих) е записано: „Заради мъртвец не правете резкй по снагата си и не чертайте по себе си букви. Аз съм Господ (Бог ваш)“.

В Трета книга „Мойсеева“ Левит (21 глава: стих 5) е записано: „Не бива да бръснат главата си, да подстригват края на брадата си и да правят резкй по тялото си.“
Татировките са се появили в далечната езическа древност. Тогава все още не е имало нашивки, пагони, значки и медали. Хората пъхали в носа си и в пъпа разни неща.



Словата в цитираните по-горе цитати от Библията Господ ги е казал на евреите, а чрез тях и на всички християни. „Не прави това. Тялото ви е свято“.

Свети апостол Павел казал: „Не знаете ли, че тялото ви е храм Божий. Дух Божий живее във вас.“

В древнастта народът на Израил трябвало да се отличава видимо от езическите племена. Затова Господ им наредил „да не бръснат главата си, да не подстригват края на брадата си и да не правят резкй по тялото си.“

След идването на Иисус на Земята, християните стават образ и подобие на Всевишния. Затова никакви чужди белези и знаци не трябва да замърсяват този образ.

По тази причина Църквата не разрешава татуировките.

Не пропускайте видеото долу. От репортажа на Соня Анкова ще научите още полезна информация.

***

Соня Анкова се обръща с молба към всички свои фенове, последователи и хора, които харесвате публикуваните материали да направите дарение за Православен Видеоканал „ХРАМ“
Банкова сметка: BG05UBBS88881000874049
Банка: ОББ
Получател: Соня Миткова Анкова
SONYA MITKOVA ANKOVA

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.