Ето защо Светото кръщение е толкова важно (+молитви)

0
804

Амин!

Важно е децата да получат Свето Кръщение възможно най-рано, Сн: ФБ

Светата Православна църква не само поддържа жива връзката ни с Господ. Тя въвежда вярващите в своите тайнства.

Първото, от които е Светото Кръщение. Благодарение на него всеки човек може да се възроди духовно и да се спаси.

Сам Господ Иисус Христос говорил за това в своята беседа с Никодим.  Господ Иисус Христос казал, че „Ако човек не се роди от вода и от Дух, той не може да влезе в Царството Божие.“

Не пропускайте и видеото долу на Православен Видеоканал  „ХРАМ Соня Анкова“. Ще научите съветите на Свети Николай Велимирович и препоръките за Свето кръщение на вашите деца и внуци.



Всеки, който е приел тайнството на Светото Кръщение, може да търси закрила от своя небесен покровител чрез тези молитви.

Молитва към Светеца покровител, Сн: ФБ
Молитва към Светеца покровител, Сн: ФБ (Забележка: В текста е допусната техническа грешка. Да се чете „Светия Дух“, вместо „Светия Дъх“)

Молитвата е изключително важна!

Тя може да бъде с конкретен текст като молитвата „Отче, наш„. Лично Господ Иисус Христос казал на своите ученици и Свети апостоли как да се молят. Повече от 20 века словата в тази молитва продължават да носят сила и по-укрепена вяра за онзи, който се моли по този начин.

Но всеки човек има право да се моли и с негови думи. Според чувствата, които изпитва в момента. Важно е да отправяте молитвите. Да бъдат  искрени. Да извират от вашето сърце. Те показват, че съзнанието на вярващия е будно и че неговата душа се стреми да се извеси до Бога.

Чрез молитвите искаме нещо или благодарим за онези благини, които сме получили.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.