Честито на Боряна Калейн!

0
194

Честито!

Боряна Калейн със сребро на бухалки, Сн: БФХГ

Световно първенство по художествена гимнастика във Валенсия даде възможност на Боряна Калейн да извоюва два медала. Два сребърни медала от финалите на бухалки и на лента. Медалите осигуряват на Боряна шанс да спечели  квота за Олимпиадата в Париж през 2024 г.

Безапелационната игра на българската състезателка  на бухалки качи Боряна Калейн на почетната стълбичка  с резултат 33.550 (D. 16.500; A. 8.600; E. 8.450), писа Дарик.

Боряна Калейн със сребро на лента

Стилияна Николова зае шестото място. За съчетанието си с бухалки българката получи следните оценки: 32.050 (D. 15.800; A. 8.300; E. 7.950). Защото за съжаление допусна някои грешки, уведомиха от БФХГ.

Златният  медал извоюва състезателката от Германия  Даря Варфоломеев с резултат 34.350. А бронзът спечели Виктория Оноприенко от Украйна с резултат 33.550.



Не пропускайте видеото долу. Насладете се на изпълнението на амбициозната българска гимнастичка.

В град Клуж-Напока в Румъния по време на турнира от надпреварата “Челиндж къп”, нашата неотразима Боряна Калейн мина като торпедо през състезанието и отвя своите съпернички.

4 съчетания и 4 златни медали. И 1 златен медал от многобоя. Сметката е ясна. За по-малко от 24 часа Боряна Калейн се окичи с 5 златни медала. Това беше истински рекорд за Гинес.

По това време българският химн огласи залата в Марбея, а българският трибагреник се извиси най-високо. Защото златните медали спечели ансамбълът по художествена гимнастика.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.