Имаше земетресение днес в страната

0
103

Земята е жива

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 2.8 по скалата на Рихтер беше регистрирано днес  сутринта близо до град Симитли. Информацията на НИГГГ в БАН е цитирана и от Дарик.

Според справката на БАН днешното земетресение е регистрирано в 05:07 часа. Епицентърът на труса е на 88 км от град София. До този момент няма информация земетресението  да е било усетено на територията на нашата страна.

Земетресение днес до Симитли е отчетено тази сутрин, Сн: ФБ

Земетресение със сила 3,5 по скалата на Рихтер е отчетено в района на град Ямбол на 23 август 2023 г.Трусът е регистриран в 18:38 ч. на дълбочина от 15 км. Към момента има данни, че това земетресение е усетено в района на град Ямбол. Минути след първия трус е регистриран още един с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер, уведоми Нова ТВ. Но не е подадена информация това земетресение да е нанесло щети.

На 21 август 2023 г. силен трус зад граница люшна и България.

През нощта в 00:49 часа трус със сила 4,7 по скалата на Рихтер е отчетен в Румъния в района на град Търгу Жиу.

Епицентърът му е отдалечен на 260 километра от град София, писа Дарик.

От Meteo Balkans посочиха, че земетресението е усетено и в Северозападна България. В градовете Видин, Лом, Кула, Козлодуй, Плевен, Враца и Монтана. За момента няма данни за нанесени щети или пострадали живи същества.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.