Природата наказа Мексико с ужасяваща пукнатина (ВИДЕО)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Никой човек или група от хора не са успели да влияят върху природните стихии. Природата наказа Мексико с невиждана пукнатина

Видеото, което ще изгледате сами, защото само така ще можете да добиете представа за реалната ситуация, е било заснето с помощта на хеликоптер.

Ясно се вижда как гладката полупустинна земя на Мексико е продрана от огромна пукнатина. Пукнатината се появила миналата неделя.

Мексико

Огромна дупка зейна в Мексико

Причината за нейната поява е много силно земетресение, което се разразило по крайбрежието на Тихия океан, след което подземните пластове били разместени и се проявили външно чрез тази огромна пукнатина.

Пукнатината е с дължина от 5 км от брега на океана навътре към сушата.Дълбочината й на места достига и до 8 метра.

И в момента геолози и представители на гражданска защита продължават да изследват района, защото подобно явление не е било наблюдавано до сега в Мексико.

Геолози от Университета в Сонора са на различно мнение. Според тях пропадането на земята и зейналата огромна пукнатина в Мексико не се дължи на земетресението от 17 август, а поради наличие на подземни води в този район.

Ако това е така, би означавало, че в най-скоро време пукнатината ще се напълни с вода и ще се превърне в река.

А вода на това сухо място е изключително необходима.

Докато стане ясно кой от учените е прав, пукнатината пресече важна магистрала в тази част на Мексико и сега потока от превозни средства е бил пренасочен в друга посока.

Тази година в България земетресенията са доста слаби на фона на другите природни и финансови катаклизми, които се изсипаха на главите на българите.

И въпреки, че 23 август е ден, в който си спомняме за изключителната смелост и героизъм на българските опълченци и на руските генерали по време на боевете на Шипка и там тържествата продължават, утре отново ще потънем в ежедневните тегоби и грижи, защото хората от Мизия продължават да бедстват, а клиентите на КТБ няма да могат да ползват своите средства още дълго време.

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар