Природата наказа Мексико с ужасяваща пукнатина (ВИДЕО)

0
328

Никой човек или група от хора не са успели да влияят върху природните стихии. Природата наказа Мексико с невиждана пукнатина

Видеото, което ще изгледате сами, защото само така ще можете да добиете представа за реалната ситуация, е било заснето с помощта на хеликоптер.

Ясно се вижда как гладката полупустинна земя на Мексико е продрана от огромна пукнатина. Пукнатината се появила миналата неделя.

Мексико
Огромна дупка зейна в Мексико

Причината за нейната поява е много силно земетресение, което се разразило по крайбрежието на Тихия океан, след което подземните пластове били разместени и се проявили външно чрез тази огромна пукнатина.

Пукнатината е с дължина от 5 км от брега на океана навътре към сушата.



Дълбочината й на места достига и до 8 метра.

И в момента геолози и представители на гражданска защита продължават да изследват района, защото подобно явление не е било наблюдавано до сега в Мексико.

Геолози от Университета в Сонора са на различно мнение. Според тях пропадането на земята и зейналата огромна пукнатина в Мексико не се дължи на земетресението от 17 август, а поради наличие на подземни води в този район.

Ако това е така, би означавало, че в най-скоро време пукнатината ще се напълни с вода и ще се превърне в река.

А вода на това сухо място е изключително необходима.

Докато стане ясно кой от учените е прав, пукнатината пресече важна магистрала в тази част на Мексико и сега потока от превозни средства е бил пренасочен в друга посока.

Тази година в България земетресенията са доста слаби на фона на другите природни и финансови катаклизми, които се изсипаха на главите на българите.

И въпреки, че 23 август е ден, в който си спомняме за изключителната смелост и героизъм на българските опълченци и на руските генерали по време на боевете на Шипка и там тържествата продължават, утре отново ще потънем в ежедневните тегоби и грижи, защото хората от Мизия продължават да бедстват, а клиентите на КТБ няма да могат да ползват своите средства още дълго време.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.