Нов трус у нас е усетен в няколко населени места

0
118

Земята е жива

Последният трус у нас е бил усетен в няколко населени места, Сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 4.0 по скалата на Рихтер е регистрирано в 19:21 часа близо до град Симитли. Информацията на НИГГГ в БАН е цитирана и от Дарик.

Това е пореден трус от няколкото вчера, които бяха отчетени в района на Симитли.

Първото земетресение беше със сила 2.8 по скалата на Рихтер и бе регистрирано вчера сутринта близо до град Симитли. Информацията на НИГГГ в БАН е цитирана и от Дарик.



Според справката на БАН първото вчерашно земетресение беше регистрирано в 05:07 часа. Епицентърът на труса е на 88 км от град София. До онзи момент нямаше информация земетресението да е било усетено на територията на нашата страна.

Трусът с магнитуд 4 по скалата на Рихтер е усетен снощи в Благоевград, в Симитли и в околните села, писа Дарик. Но няма данни за нанесени щети или пострадали хора.

Земетресение със сила 3,5 по скалата на Рихтер е отчетено в района на град Ямбол на 23 август 2023 г.

Трусът е регистриран в 18:38 ч. на дълбочина от 15 км. Към момента има данни, че това земетресение е усетено в района на град Ямбол. Минути след първия трус е регистриран още един с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер, уведоми Нова ТВ. Но не е подадена информация това земетресение да е нанесло щети.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.