Ново земетресение е регистрирано в България днес

0
319

Земята е жива

Днешното земетресение е със сила 3,2 по скалата на Рихтер

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 3.2 по скалата на Рихтер е регистрирано в 13:02 часа близо до град Симитли. Информацията на НИГГГ в БАН е цитирана и от Дарик.

Само 8 минути по-късно е усетено друго земетресение, но на територията на Република Северна Македония. То е било с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер, на разстояние 16.8 километра от град Кочани (Република Северна Македония) и на 111 километра от град София.

Преди броени дни районът на Симитли беше разтърсен от няколко труса. Най-силният от тях бе със сила 3.9 по скалата на Рихтер.



Първото земетресение беше със сила 2.8 по скалата на Рихтер.

Земетресение със сила 3,5 по скалата на Рихтер е отчетено в района на град Ямбол на 23 август 2023 г.

Трусът е регистриран в 18:38 ч. на дълбочина от 15 км. Към момента има данни, че това земетресение е усетено в района на град Ямбол. Минути след първия трус е регистриран още един с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер, уведоми Нова ТВ. Но не е подадена информация това земетресение да е нанесло щети.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.