Ето я най-вкусната салата от патладжани, която можем да затворим и за зимата

0
537

Тази салата от патладжани е с перфектен вкус

салата от патладжани
Страхотна е тази салата от патладжани, опитайте!

Предлагаме ви рецептата за уникална салата от патладжани, чиито вкус ще ви накара да се влюбите в нея. Наричаме я салата, но реално тя е като разядка, или както искате я определете, защото може да си я затворите и за зимата. Вълшебна е и ще останете повече от доволни.

Трябват ни четири патладжана, една чушка, три люти чушлета, четири скилидки чесън, една чаша оцет, олио, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем патладжаните на кръгове и да ги посолим, а после да ги оставим да им изтече горчивината. След това си смиламе лютите чушлета заедно с чушката.

Чесънчето пък си го намачкваме и добавяме към него оцета. След което чесъна и оцета ги прибавяме към сместа от чушките. Патладжаните си ги запържваме в олиото и ги слагаме докато са още горещи в общата смес с чушки и чесън.



Оставяме ги да изстинат хубаво и чак тогава ги поднасяме на трапезата. Тази салата от патладжани е много по-вкусна, когато се консумира студена и вие лично ще се уверите в това.

Важно е да отбележим, че същата тази вкусотия може да си я стилиризираме в буркани, които оставяме да се варят за около десетина минутки след като заври водата. Горещо ви препоръчваме да си ги направите и така за зимата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.