Земетресение днес в България

0
215

Земята е жива

Ново земетресение люшна България днес, Сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 4.0 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в 08:26 часа в района на град Симитли и на Благоевград. Информацията на НИГГГ в БАН е цитирана и от Дарик.

Трусът бил с продължителност само 2 до3 секунди, но  бил усетен, защото  разлюлял абажурите и шкафове в домовете на живущите в тази част от страната. Според хората това е най-силният трус към момента от трусовете, които се активираха в началото  на настоящата седмица, чиито  епицентър е град Симитли.

Преди броени дни районът на Симитли беше разтърсен от няколко труса. Най-силният от тях до тази сутрин беше със сила 3.9 по скалата на Рихтер.А първото земетресение беше със сила 2.8 по скалата на Рихтер.

Земетресение със сила 3,5 по скалата на Рихтер е отчетено в района на град Ямбол на 23 август 2023 г.

Трусът е регистриран в 18:38 ч. на дълбочина от 15 км. Към момента има данни, че това земетресение е усетено в района на град Ямбол. Минути след първия трус е регистриран още един с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер, уведоми Нова ТВ. Но не е подадена информация това земетресение да е нанесло щети.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.