Така се прави убийствено вкусен ориз по рецепта от Бали

0
154

Този ориз от Бали става феноменален

ориз от Бали
Уникален е този ориз от Бали, опитайте!

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусен ориз по рецепта от Бали, или както му казваме – ориз от Бали. Не се притеснявайте да го пробвате, защото се прави много лесно и винаги става отличен на вкус. Гарантирано ще се влюбите в него.

Трябват ни 200 грама пилешко месо, 150 грама скариди, 150 грама зеле, шест лъжици зехтин, шест глави лук, шест скилидки чесън, половин чаша доматено пюре, четири яйца, 750 грама предварително сварен ориз, сол на вкус, една люта чушка, слънчогледови семки.

Първо трябва да си нарежем лука и чесъна на ситно и после да ги запържим в нагорещената вече мазнина. Пилешкото месо го нарязваме на ивици и го добавяме към лука и чесъна.

Скаридите също ги наситняваме и ги поставяме след това при пилето. Нарязваме и зелето, като също го слагаме вътре в дълбокия тиган или тенджерката, за да се запържи.



Отгоре поръсваме със семките от слънчогледа. Редът на доматеното пюре идва накрая, но щом го поставим при ястието, започваме чевръсто и непрестанно да бъркаме.

След това чукваме отгоре и яйцата, но отново не спираме да разбъркваме хубаво. Изчакваме да мине около минутка и слагаме сварения вече ориз. Посоляваме на вкус.

Лютата чушка я нарязваме на много ситничко и я добавяме към вкусотията на печката. Отново разбъркваме много хубаво и сервираме този вкусен ориз от Бали, докато е още топъл.

Тази рецепта за ориз е една от най-апетитните и предпочитани от туристите на райския остров. Бали определено има какво да предложи на посетителите си. Не само като природни красоти, но и като един различен и чудесен кулинарен свят.

Пожелаваме ви да си изядете този вкусен ориз с кеф и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.