Днешното земетресение е усетено в няколко населени места

0
205

Земята е жива

И днес земетресение имаше близо до град Симитли, Сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ)  при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 3,2 по скалата на Рихтер е регистрирано отново в района на град  Симитли днес, съобщават от Нова Тв и от Дарик.

Трусът е бил усетен  в 10:35 часа на разстояние 2,7 км от  Симитли и 89 км от столицата София. Вижте и видеото долу.

Освен в Симитли, разлюляване е било усетено в Благоевград, в Радомир и в съседните села, писаха 2 „24 часа“.През тази седмица въпросният район беше сеизмично активен и серия трусове бяха регистрирани там. Най-силният от тях беше със сила 3,9 по скалата на Рихтер. Последното земетресение в тази част от страната беше регистрирано на 7 септември 2023 г. в град Симитли. Неговата сила беше 3,2 по скалата на Рихтер.

Земетресение със сила 4.0 по скалата на Рихтер беше регистрирано сутринта на 10 септември в 08:26 часа в района на град Симитли и на Благоевград. Информацията на НИГГГ в БАН беше цитирана и от Дарик.

Трусът бил с продължителност само 2 до3 секунди, но бил усетен, защото разлюлял абажурите и шкафове в домовете на живущите в тази част от страната. Според хората това е най-силният трус към момента от трусовете, които се активираха в началото на настоящата седмица, чиито епицентър е град Симитли.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.