Толкова е крехко, че се разпада месото на това свинско с гъби и кашкавал

0
495

Това свинско с гъби и кашкавал е уникална вкусотия

свинско с гъби и кашкавал
Месото на това свинско с гъби и кашкавал се топи в устата

Предлагаме ви рецептата за такова свинско с гъби и кашкавал, че няма да ви трябва нож като го хапвате, защото месото само се разпада и то буквално. Ще видите, че ще си оближете и чинията, и пръстите. Ще останете повече от доволни.

Трябват ни 60 грама масло, 150 грама кашкавал, 500 грама гъби, 500 грама свинско месо, един праз лук, един зеленчуков бульон – кубче, две глави лук, кимион, млян черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем месото на ивички, а после добавяме към него черния пипер, кимиона и сол на вкус. Запържваме го леко и като се получи апетитен загар, го преместваме в един гювеч.

Гъбите също си ги нарязваме и ги слагаме за малко в тигана, където е било месото, като им прибавяме и маслото. След като поизври течността си добавяме двата вида лук, заедно с още малко черен пипер и сол на вкус.



Оставяме да се задуши хубаво и пак прехвърляме в гювеча като разбъркваме хубаво сместа заедно с месото. Поставяме към тях и разтворения вече зеленчуков бульон.

Пъхаме си гювеча във фурната, където се пече на температура от 250 градуса. Почти готово е като видим, че течността е започнала да се изпарява.

Тогава добавяме отгоре и настъргания кашкавал, оставяме да се разлее хубаво върху ястието и го вадим от фурната. А после сладко, сладко си го хапваме, докато е още горещо. Става разкошно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.