Чудо: Обичан светец си пожела нов православен храм в България – издигат му го

0
1794

Чудесна новина

В изграждане на новия храм на обичания светец Свети Мина, Сн: ФБ, компилация topactualno.com

Юли Кишкин, Даниела Петрова и отец Иван Айдаров представляват църковното настоятелство на новия храм. Те са се нагърбили с нелеката, но благородна и богоугодна  задача да съберат необходимите средства.

Юли Кишкин има фитнес салон в най-големия квартал на Дупница.

Там населението наброява 15000 човека. Но за съжаление в квартала няма храм. За да си запали свещ човек трябва да разполага с личен транспорт или с такси. Но такситата вземат по 4 лева в едната посока до църквата в Дупница. Тези суми са непосилни за много от живущите в квартала, писа viaranews.com.

Една сутрин Юли Кишкин се събудил, след като сънувал пророчески сън.



Ръкувал се с дружелюбен мъж и с убеждението, че трябва да построи храм в квартала. Този мъж е служител в общината и помага реализацията на проекта.

Относно името на църквата. Инициативният комитет избрал имената на 7 светци.

Теглили жребийй 3 пъти и трите пъти изтеглели името на Свети Мина.

Свети Мина е обичан светец от българите, защото много помага. За намиране на изгубени вещи и изгубена съвест.  За намиране на нова работа, приятели и други.

Свети Мина пази семейството, жените и децата.

На 10 септември 2023 г. е изигран благотворителен мач за набиране на средства за новия храм в Дупница, писаха във viaranews.com и bnr.bg.

Събраната сума е 8053 лeвa зa изгpaждaнeтo нa църквата  „Cв. Mинa“ в ж.ĸ. „Биcтpицa“. В дербито са участвали нacтoящият oтбop на Дупница и вeтepaнитe нa „Mapeĸ“. Двата отбора постигат равен рeзyлтaт – 4:4.  Фyтбoлиcтитe дaват вcичĸo oт ceбe cи и успяват да  зapaдвaт cвoитe фeнoвe, писа viaranews.com.

Сумата 8053 лева не е малка, но съвсем не е достатъчна за изграждане на новия храм. Затова  ако вашите корени са от град Дупница или от региона. Ако почитате Свети Мина като ваш покровител, имате уникален  шанс да се включите в това богоугодно дело. Можете да направите дарение, според вашите възможности. Всеки лев е  необходим.

Банкова сметка за дарения за издигане на новата църква „Свети Мина“ е разкрита в ДСК:

IBAN: BG 23STSA 93000029872669

BIC: STSABGSF

Не пропускайте видеото долу.  Ще научите още подробности за новия храм в градеж на името на Свети Мина.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.