Уау: Уникални са тези кюфтета с бекон и моцарела (топ рецепта)

0
195

Тези кюфтета с бекон и моцарела са върхът

кюфтета с бекон и моцарела
Тези кюфтета с бекон и моцарела са наистина уникални

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусни и различни кюфтета с бекон и моцарела, които се пекат, а крайният резултат е просто… уау! Ще видите, че ще си ометете чиниите и ще питате за още. Гарантирано ще останете доволни.

Трябват ни 600 грама кайма, 250 грама бекон, 125 грама моцарела, една глава лук, една филия бял хляб, едно яйце, две лъжички риган, магданоз, един лимон, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да смесим каймата заедно с яйцето, настъргания лук, ригана, магданоза, хляба – накиснат във вода и отцеден. Смесваме и със солта на вкус, настърганата лимонова кора и черния пипер.

Взимаме после моцарелата и я нарязваме на кубчета. След това си оформяме кюфтетата, които вътре ги пълним с моцарела и после ги затваряме добре. Това е важно, за да не изтече сиренето, докато се пекат във фурната.



Накрая тези кюфтета ги увиваме с по две лентички от нарязания бекон. Нареждаме ги в една тавичка, която преди това сме застлали с пергаментова хартия и ги поливаме с малко зехтин.

Печем ги във фурната, която предварително вече сме загряли на 200 градуса. Щом са напълно готови, сервираме тези вкусни печени кюфтенца с гарнитура по наше си желание.

Може да ги комбинирате с картофена салата с лук, за да ви е по-леко. Защото пържените картофи малко натежават на цялостното хранене.

Най-добре е обаче ако ги гарнирате с някакъв вид свежа салата – може да е зелена, може да е с домати и рукола, а може и обикновена мешена салата. Става наистина страхотна вкусотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.