Така се прави уникално вкусната баница с картофи – ушите ще си изядете!

0
156

Тази баница с картофи се топи в устата

баница с картофи и заливка
Фантастична става тази любима баница с картофи

Предлагаме ви рецептата за нещо невероятно вкусно, а именно любимата ни баница с картофи. Топи се в устата, мекичка и пухкава. Сигурни сме, че и ушите ще си изядете, защото ще останете просто очаровани.

Трябват ни един пакет кори за баница, пет картофа, връзка магданоз, олио за намазване, червен пипер, сол на вкус.

А за заливката си взимаме една чаша мляко, половин чаша олио, две лъжици кисело мляко, две яйца.

Първо трябва да си обелим и нарежем картофите. След това си ги намачкваме, но не твърде много и ги смесваме заедно със ситно нарязания магданоз и с подправките. Оставяме ги да се охладят малко.



После слагаме две кори за баница в тавата и ги поръсваме с олио. Върху тях поръсваме и с картофената плънка и завиваме на руло. Така правим с всяко следващо руло в тавата, което обаче увиваме около предишното. Всичките кори си ги правим така по двойки, докато не свършат и не се напълни тавата.

За заливката пък си смесваме всички посочени продукти и ги изсипваме върху баницата. Пъхаме във фурната, която е вече загрята на температура от 170 градуса и оставяме да се запече за около 30-ина минутки баничката.

След като вече е готова, си я завиваме с хартия за печене, за да се задуши за около десетина минутки. Така става още по-мекичка и вкусна за хапване. Толкова е апетитна тази баница с картофи, че спокойно може да я предложите на трапезата и като предястие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.