С нов православен храм се сдоби България: Честита велика духовна радост!

0
175

Честито!

На Петковден осветиха новия храм в Сливен, Сн: ФБ

На великия празник Петковден в Сливен откриха и осветиха нов православен храм, който носи името „Света Петка“.

Освещаването на новата църква  започна още рано утринта от Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – викарий на Сливенския митрополит Йоаникий. Той отслужи литургия и водосвет за здраве. На откриването присъстваха десетки миряни, заедно с дарителите на средствата за изграждането на новия храм.

Строежът на църквата „Света Петка“ продължил 15 години, след като е положен  първият камък от Негово високопреосвещенство  Сливенски митрополит Йоаникий, уведоми bnr.bg.

Отец Йоан – предстоятел на църковното настоятелство  коментира, че в началото имали огромни перипети. Но молитвите към Света Петка и към Господ, пречките били преодолени.



Като по чудо започнали да се обаждат хора, които желаят да помагат.

Средствата за изграждането на новия храм са дарени от местния бизнес и от жителите на Сливен. Сред големите дарители са семейство Трендафилови. Те споделят, че са се включили, защото са убедени, че град Сливен заслужава тази църква.  Важно е да има подобен храм, в който  да бъдат възпитавани бъдещите поколения в добро.

За жителите на Сливен новият храм е безценна духовна придобивка. Те споделят в деня на неговото освещаване, че изпитват огромна духовна радост.

В новата църква „Света Петка“ ще се черкуват  жителите на най-новите източни квартали на град Сливен. Те са построени по време на тоталитарния режим, затова там храм не е имало до днес.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.