Иван Звездев приготвя чудно вкусния

0
1479

Вкусен е

Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар трябва да нарежете свинското месо на дребни кубчета, а лука да  наситните.

Месото  посолявате с 1 ч.л. сол и го разбърквате с лука. Поливате с 2 супени лъжици олио и го оставяте  да се маринова в продължение на 30 минути. Но най-добре е да остане така една цяла вечер. Червената чушка и чесънът също ги наситнявате.

Патладжаните режете на две по тяхната дължина. Правите прорези в месестата им част и ги посолявате. Оставяте ги  30 минути, за да  да се отцеди техният горчив сок. След това ги изплаквате с вода  и добре ги  подсушавате с кърпа.

В тиган наливате 4 супени лъжици  олио и пържите патладжаните на умерен огън като ги  поставяте с бялата им част надолу. Пържите ги, докато получат златисто-кафяв цвят.



В същия тиган  наливате още 2 супени лъжици олио. На силен огън слагате маринованото месо да се пържи, заедно с чесън и червена чушка.

Тогава разбърквате и подправяте с червен пипер и с чубрица. Наливате вино и прибавяте домати. Задушавате и смесвате със ситно нарязаната сърцевина на запържения патладжан.

С тази смес пълните патладжаните. Изпичате ги в предварително затоплена фурна на 180 градуса по Целзий в продължение на 40 минути.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусния  кебап в патладжан.

Както винаги и сега Иван Звездев дава много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от вкусния кебап в патладжан по препоръка на Иван Звездев! Чудно      домашно ястие.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.