Така се правят най-добрите палачинки, които сте опитвали

0
164

Това са най-добрите палачинки евър

палачинки
Разкошни вкусни палачинки

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусни и лесни палачинки. Спокойно можем да кажем и че са най-добрите палачинки, които сте опитвали. Винаги се получават отлично и сме сигурни, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни две чаши с пюре от сварена тиква, една чаша брашно, две големи яйца, две чаши с прясно мляко, щипка джинджифил, половин лъжичка канела, една лъжичка бакпулвер, две лъжици олио, половин чаша мед, една чаша орехи.

Първо трябва да сварим или да изпечем тиквата, а след това да я пюрираме и да я смесим с разбитите вече яйца. После се добавя брашното, което сме пресяли с бакпулвера, канелата, прясното мляко и джинджифила. Разбъркваме много хубаво цялата тази смес.

Трябва да се получи тесто, което е с една идея по-гъсто от обикновеното за палачинки. Ако е нужно, може да прибавите още малко мляко или брашно.



След това отивате при загрятия вече тиган и капваме малко олио, а после изсипваме един черпак от готовата смес. Разстиламе я внимателно по повърхността на горещия тиган, а като се изпече от едната страна, я обръщаме и от другата.

След като вече са съвсем готови, тези вкусни палачинки от тиква се сервират с меда и начуканите на ситно орехи.

Не пропускайте за нищо на света да си направите тези различни и чудни палачинки, защото гарантирано са сто пъти по-вкусни от обикновените. Няма такава разкошотия просто, а са и много полезни за децата заради тиквата, меда и орехите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.