За нула време правим тази уникално вкусна японска салата

0
115

Тази японска салата става великолепна

японска салата
Уникално вкусна става тази лесна японска салата

Предлагаме ви рецептата за страшно бърза японска салата, която се прави буквално за нула време, а вкусът й е вълшебен. Става за предястие, за супер меце с подходящо питие, както и дори за лека вечеря, ако сте на диета. Доволни ще останете.

Трябват ни две краставици, 200 грама рулца от раци или скариди, четири лъжици оризов оцет, четири лъжици зехтин, две лъжички захар, една лъжица соев сос, една лъжица сос тамари по желание, половин лъжичка сусамово олио, сто грама печен сусам.

Първо трябва да си настържем краставиците на лентички. След това си смесваме хубаво всички посочени съставки за вкусния дресинг. Заливаме с него краставиците и хубаво разбъркваме всичко това.

Поднасяме салатата, върху която сме сложили рулцата от раци или скаридите и поръсваме обилно с печения сусам. Както виждате, прави се много лесно и още по-бързо. Но затова пък става невероятно вкусна и се услажда на всеки.



Японската кухня, както знаем, е много лека и полезна. Това е и една от причините тамошните жители да са предимно с добри фигури и най-рядко страдат от наднормено тегло.

С тази японска салата като нищо ще смаете домочадието си, а пък ако сте си поканили и гости за вечеря, няма да повярват как сте се усъвършенствали в кухнята. Не им издавайте, че рецептата е повече от лесна обаче – нали си имаме и нашите малки тайни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.