Така се прави прочутия оризов крем от Норвегия (вкусен, та дрънка)

0
192

Този оризов крем от Норвегия е истинска вкусотия

оризов крем
Страхотен е този оризов крем от Норвегия

Предлагаме ви рецептата за супер прочутия оризов крем, който е запазена марка на Норвегия. Който е бил там, може би го е опитвал и знае, че вкусът му е истинска прелест. А и се прави много лесно, така че ще останете доволни.

Трябват ни 250 грама ориз, половин лъжичка сол, 400 грама ягоди, един литър прясно мляко, 200 грама захар, 30 грама нишесте, 200 грама сметана, три лъжички ванилова захар.

Първо заливаме ориза с две чаши вода и прибавяме сол. Варим, докато се изпари хубаво водата. После поливаме готовия ориз с прясното мляко и оставяме пак да се свари, докато и млякото не се поизпари.

Когато е вече готово, го оставяме настрани да изстине добре. През това време правим ягодовия сос като пасираме ягодите, но оставяме няколко от тях за украсата на крема.



После поставяме пюрето в една тенджера и започваме да бъркаме, но на слаб огън заедно със захарта, бъркаме докато тя не се разтопи. Идва ред и на ванилената захар, с която правим същото след това.

Нишестето го разбъркваме с водичка и го правим на каша. Загряваме го и прибавяме към него от ягодовия сос като не спираме да бъркаме, за да се сгъсти. Обикновено ни трябват около две минути.

Накрая взимаме сметаната и я бием с миксера, за да стане по-твърда пяна, а после прибавяме ориза и продължаваме да бъркаме. Следва редът и на ягодовия сос, който се добавя после и пак се бърка.

Кремът вече е готов и може да го разпределим по чашите. Украсяваме го с цели ягодки отгоре и сме съвсем готови да опитаме този разкош.

Норвежки оризов крем мечта – само това може да кажем за тази рецепта и сме убедени, че много ще ви хареса.

Желаем ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.