Така се прави уникална студена салата със спагети – топ вкусотия!

0
451

Тази студена салата със спагети става фантастична

салата със спагети
Уникално вкусна е тази салата със спагети

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусна, много лесна и страшно интересна студена салата със спагети. Италианско бижу, което ще ви накара да си оближете пръстите и да искате още. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни 250 грама спагети или талиятели, 500 грама нарязано китайско зеле, половин краставица на ленти, два настъргани моркова, една трета чаша нарязан лук, една трета чаша накълцан магданоз, една четвърт чаша счукани печени фъстъци.

А за дресинга са ни необходими две трети чаша готов фъстъчен сос (купува се от китайския щанд), две лъжици ябълков оцет, две лъжици вода, една лъжичка счукан на ситно чесън.

Първо трябва да сипем вода в една тенджера и в нея да поставим малко сол и зехтин, за да си сварим спагетите. След като кипне, добавяме във водата самите спагети и ги готвим според указанията на опаковката им. Обикновено им трябват около десетина минутки.



После ги отцеждаме от водата и ги изплакваме със студена вода в една цедка на чешмата. Отново ги отцеждаме хубаво.

През това време, докато са се варили спагетите, си правим дресинга като смесваме всичките съставки за него. Добавяме после зелето, морковите, краставицата, магданоза и лука.

Накрая прибавяме и отцедените спагети и следва хубаво разбъркване. Така, че всички съставки на тази чудна салата да се превърнат в единна смес.

При сервиране поръсваме отгоре с натрошените печени фъстъци, но салатата ще стане най-вкусна, ако първо я оставите да се охлади леко.

За да постигнете бързо ефекта, най-добре я приберете за известно време в хладилника. Яде се почти студена и е отлична за предястие или пък за чудно мезе към подходящи питиета. И, разбира се, добра компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.