Ето я най-бързата и вкусна баница със спанак и сирене, обожаваме я!

0
8234

Тази баница със спанак и сирене е просто вълшебство

баница със спанак и сирене
Уникална е тази баница със спанак и сирене, опитайте!

Предлагаме ви рецептата за баница със спанак и сирене, която ни е супер любима, защото е една от най-бързите, лесните и става невероятно вкусна. Толкова е разяждаща, че ще искате още и още. Доволни ще останете.

Трябват ни един пакет кори за баница, 600 грама спанак, 150 грама сирене, 50 грама олио, сол на вкус.

Първо измиваме спанака и го оставяме да се отцеди добре. След това го задушаваме с две-три лъжици олио, малко сол и вода, докато не се изпари всичката течност и не остане в тигана само на мазнинка.

След това взимаме корите за баницата и върху всяка от тях поставяме натрошено сирене, после от задушения спанак и малко мазнина. Първата кора я навиваме на охлювче и я поставяме в центъра на тавичка, която преди това сме намаслили.



По този начин правим и с другите кори като ги навиваме около първото охлювче. Гледаме да не ги притискаме много и отгоре ги мацваме с малко олио.

Печем нашата баница със спанак на 180 градуса във фурната, докато видим, че се е зачервила от всички страни. Когато е вече готова и я извадим, я завиваме с кърпа или с плътна хартия за около петнадесетина минути. След това я режем на парченца, сервираме и хапваме.

Идея нямате каква вкусотия става тази лесна баница със спанак и колко мекичка и апетитна е. Да си я изядете с удоволствие ви пожелаваме и добър апетит на цялото семейство!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.