Така се прави уникалния турски адана кебап (топ рецепта)

0
256

Този адана кебап става истинска приказка

адана кебап
Превъзходен става този адана кебап

Предлагаме ви рецептата за прочутия и страшно вкусен турски адана кебап. Следвайте указанията и ще видите колко лесно се прави и винаги се получава отлично. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни 300 грама кайма, една глава лук, шест скилидки чесън, една червена чушка – може и печена, една люта чушка, 30 грама масло, три стръка магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем чесъна, лука, магданоза и чушките. След това ги слагаме в блендер, за да се накълцат по на ситно. Смесваме ги после с каймата, поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус.

Добавяме си мекото масло и много хубаво си омесваме каймата с всички сътавки в нея. Оставяме я да се овкуси добре за няколко часа, а после се нанизва на шиш. Най-добре е той да е по-дебел и метален по възможност.



С ръка си притискаме кебапа, за да стане тънък и разпределяме хубаво по шишчето. Внимавайте да не сложите твърде голямо количество от каймата на шишчето, за да не изпадне от него при готвенето.

Печем си вкусотията на скара с дървени въглища, но може и да грил-тиган или на електрическа скара. Сервираме си готовия адана кепаб заедно с изпечени отново на скара зеленчуци.

Такава вкусотия става това чудо и е толкова апетитно, че няма човек, който да не си е облизал пръстите като го опита. А и знаем, че турците са майстори не само на десертите, но и на различни ястия с месце. Заслужава си да опитате този известен техен кебап.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.