Иван Звездев приготвя и оформя чудни и оригинални спагети

0
829

 Супер са

Чудни са тези спагети

Една интересна рецепта, препоръчана от българския топ кулинар.

За да я изпълните трябва да подготвите каймата. За целта прибавяте към нея риган, сол, 1 белтък и нишесте. Смесвате добре всички съставки. Оставяте каймата да престои 10 минути, за да може нишестето в нея да набъбне. От каймата оформяте малки топчета.

След това приготвяте соса.  Нарязвате лука на дребно. В тиган наливате зехтин или олио и го затопляте. Слагате лука да се запържва за около 1 минута.

Добавяте доматите. Нарязвате на дребно чесън и го слагате в соса. Посолявате и поръсвате със захар.



Слагате в тигана топчетата от кайма. Под капак ги варите на слаб огън.  Когато сосът бъде готов подправяте го с босилек – сух или пресен.

В голяма тенджера кипвате три или четири литра вода. Посолявате и слагате спагетите да се варят според указанията, изписани  на пакета.

Сварените спагети отцеждате и ги слагате в горещия сос. Всичко разбърквате добре и сервирате веднага. Пожелание можете да наръсите с пармезан, с грана-падано или с  кашкавал.

Не пропускайте първото  видео долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусните и оригинални спагети – топчета.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате тези вкусни спагети – топчета по идея и препоръка на Иван Звездев.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.