Мусаката на бай Данчо продължава да бъде хит (ето рецептата й)

0
16650

Това е мусаката на бай Данчо, която след толкова години още е хит

Предлагаме ви рецептата за мусаката на бай Данчо. Майстор кулинарят, който прави чудеса в кухнята. И който е готвил десетки пъти за Тодор Живков навремето. Първият в държавата не спирал да го хвали и цени високо. Ето как се прави неговата прочута мусака.

мусаката на бай Данчо
Ето я рецептата за мусаката на бай Данчо – чудна вкусотия, която се топи в устата

Трябват ни 500 грама кайма, 80 грама олио, една глава лук, 700 грама картофи, пет-шест домата, 50 грама кашкавал, 300 грама прясно мляко, едно яйце, една лъжица брашно, магданоз, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим нарязания лук и една част от доматите в половината от мазнината. Задушаваме си ги така, че да останат само на мазнинка.

След това си прибавяме към тях каймата, заедно с черния пипер, червения пипер, ситно нарязания магданоз и сол на вкус. Слагаме и малко водичка вътре като разбъркваме хубаво сместа и задушаваме, за да остане отново на мазнинка.



Обелваме си картофите и ги нарязваме, но на кръгчета. След това взимаме една тава и в нея започваме да редим първо един ред кръгчета от домати, а върху тях ред от кръгчета от картофи. Нареждаме ги плътно едно до друго.

Върху картофите си разстиламе каймата, а отгоре й слагаме пак картофи, и пак кръгчета от домати. Така редим, докато ни свършат продуктите, а отгоре заливаме после с вода и слагаме да се пече във фурната.

След като мусаката ни е вече добре изпечена, си я заливаме отгоре със сместа от яйцата, млякото, брашното и сол на вкус. И я поръсваме за разкош с настъргания кашкавал. Връщаме да се допече леко и я сервираме още топла на трапезата.

Уникална е мусаката на бай Данчо и много лесно се прави. Това е една от рецептите, които никога не омръзват и имат стотици последователи. Все пак бай Данчо не е кой да е, а наистина велик кулинарен гуру. Опитайте я, за да се уверите и вие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.