България се сдоби с нов храм с името на велик покровител: Честито!

0
156

Честита духовна радост!

Нов  православен храм осветиха

Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит дава своята духовна благословия и новият храм-параклис е осветен.

Той е посветен на Свети великомъченик Георги Победоносец. И е разположен над с. Костенец в Ихтиманска духовна околия.

По-точно издигнат е в местността „Кръстите“.

От информация на сайта mitropolia-sofia.org научаваме, че освещаването е извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, който е и викарий на Софийския митрополит. Другите духовнии лица, участвали в освещаването на храма са архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия. Заедно с  ставрофорен иконом Пламен Димитров, който изпълнява длъжността архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия. В съслужение с иконом Николай Свещаров, енорийски свещеник на с. Костенец и с йеродякон Вартоломей.На това място през 14 век е имало манастир, който бил разрушен.

Преди 10 години жителите на  Костенец вземат решение издигнат нов храм, който да носи името на Свети Георги.

И така с помощта на дарители и с труда на местните хора храмът вече е факт.

Екипът на topactualno.com честити новия храм на всички вярващи в село Костенец! Пожелаваме Ви Свети Георги  да Ви пази от беди и злини! Да ви дава духовни сили и енергия!

Не пропускайте видеото долу на Любомир Върбанов. Ще станете свидетели на освещаването на храма и ще се потопите в неговата духовна атмосфера.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.