Григор Димитров направи истински фурор на корта: Браво и честито!

0
294

Мачкай, Гришо!

Григор Димитров срази Медведев на корта, Сн: ФБ

Определиха разиграването като „блестяща игра“, с която Григор Димитров извоюва победа над Даниил Медведев с резултат 6:3, 6:7(4), 7:6(2) в мача от втория кръг на  сериите Мастърс 1000, проведен в Париж (столицата на Франция). Това е последният за 2023 г. турнир от тази надпревара.

С тази победа Григор Димитров получи реванш за загубата преди седмица във Виена от Медведев – състезател  №3 в света на тениса.  В следващия кръг българската ракета № 1  ще се изправи срещу Александър Бублик от Казахстан, уведомиха от Гонг.Бг.

В края на месец октомври 2023 г. Григор Димитров успя да елиминира за 2 часа и 7 минути игра на корта Лоренцо Музети. Музети в момента е 22-ри в световния тенис. Гришо постигна резултат 6-2, 6-7 (4), 6-3, уведомиха от nova.bg.Това се случи в надпреварата в Париж.

На 11 октомври Григор Димитров направи истински фурор на корта и победи световния шампион Карлос Алкарас с резултат 5:7, 6:2, 6:4 в 1/8-финала от турнира по тенис в Шанхай (Китай).



Мачът започна с две възможности за испанския тенинист да пробие Григор Димитров във втория сет. След два гейма Григор успя да пробие при сервис на испанеца. Гришо затвърди своята позиция и поведе с резултат 4:2. При 3:4 испанецът Алкарас повежда с 30:0 при сервис на Григор Димитров, но не успя да пробие – 3:5.

Григор Димитров стартира добре втория сет като проби ракета №2 в света в първия гейм. Вторият сет също беше за Гришо, повеждайки с 40:15 (2:0). Българинът затвърди постигнатия резултат с 6:2 и спечели първия сет, писа Блиц.

Третият сет започна с гейм на нула за испанеца Алкарас, но Григор успя да удържи на натиска и изравни (1:1). Българинът продължи с добрата си игра и проби испанския състезател за 2:1. ге

Първата българска ракета записа своя първи успех в четири срещи с испанския тенисист. До този момент Гришо нямаше нито един спечелен сет.

Екипът на topactualno.com поздравява първата българска ракета за новата победа!

Пожелаваме на Григор Димитров да радва всички българи с победи на корта!

***

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.