Две прекрасни икони на Пресвета Богородица творят чудеса в храм на велик светец

0
837

Амин!

В храма се намират две чудотворни икони Пресвета Богородица, Сн: ФБ

Този храм е уникален, не само защото е шедьовър на църковната архитектура, дърворезба и иконография. А и понеже е издигнат по настояване на Свети Георги.

Затова носи и неговото име.

В Църквата „Свети Георги Победоносец“ в Златоград се намират  две чудотворни икони на Пресвета Богородица. Едната е „Света Богородица Ватопедска“, а другата е нарисувана през 1904 г. и се нарича „Света Богородица Скоропослушница“. Скоропослушница означава, че бързо чува молбите и молитвите на вярващите.

Чудотворната икона Ватопедска се нарича така, защото нейният оригинал се намира в манастира Ватопед на Света гора, Атон. А при нас е нейното чудотворно копие.  На полуостров Атон е разположен и  Славянабългарският манастир „Свети великомъченик Георги ЗОГРАФ.“



На Атон се намират 26 православни манастири. Техен закрилник е самата  Пресвета Богородица.

Не пропускайте видеото долу с репортаж от храма, заснето от  Пловдивска митрополия. Потопете се в тази неподправена  духовна атмосфера.

Жените, които се грижат за храм „Свети Георги“ в Златоград са запознати с извършените от Божията майка чудеса. Защото вярващите се връщат да благодарят и споделят своите преживявания.

Екипът на topactualno.com  пожелава успех на всички Вас, които потърсите помощ от Пресвета Богородичка в Златоград!

Нека Божията майка да ви помага и да ви закриля!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.