Така се прави божествен рачел от тиква (топ рецепта)

0
207

Перфектен става този рачел от тиква

рачел от тиква
Превъзходен е този класически рачел от тиква

Предлагаме ви рецептата за божествено вкусен рачел от тиква, когото всички сме опитвали или помним от детските си години. Прави се лесно, а става такава приказка, че пръстете да си оближете. Ще останете страшно доволни.

Трябват ни два килограма тиква тип цигулка, 150 грама хидратна вар.

А за сиропа са ни необходими два килограма захар, две пакетчета ванилия.

Първо трябва да си почистим тиквата хубаво от семките и да я нарежем на кубчета. След това си правим варов разтвор като за целта си разтваряме варта в два литра вода.



В нея потапяме после кубчетата от тиквата и ги оставяме да престоят така за около час и половина. От време на време разбъркваме хубаво, за да не се утаи варта на дъното.

Приготвяме си и сиропа като си разтваряме захарта в един литър кипнала вода, а после добавяме вътре и двете пакетчета ванилия. След това почистваме хубаво тиквата от варта и я варим в разтвора около 45 минутки.

Става нещо невероятно това чудо, но пък защо ли ви го обясняваме. Едва ли има човек на средна възраст, който да не знае що е то рачел от тиква и да не го е опитвал.

Особено преди години бабите ни по селата го правеха от вкусен, по-вкусен. Тази рецепта поне донякъде ще се отсрами и ще ви върне спомена за онзи незабравим вкус. Уникално се получава, а и е повече от лесно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.