Иван Звездев приготвя лесно и чудно вкусно, каквото не сте яли преди 

0
4565

Страхотно е

Иван Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар е необходимо да следвате следните стъпки.

Да сварите картофите. Да ги обелите и да ги намачквате на пюре. Добавяте сиренето и малко сол. След като тази смес се охлади, прибавяте 1 яйце и киселото мляко. Разбърквате добре.

Отделно сварявате моркова в подсолена вода  с 1-2 щипки захар, в продължение на  15 минути. За плънката, запържвате за кратко ситно нарязан чесън в леко затоплено олио. След това прибавяте наденицата, която предварително сте обелили.

Запържвате на умерен огън. Прибавяте киселите краставички, които сте нарязали на колелца и разбърквате.



Дъното на тава с размер 30Х40 сантиметра покривате с намаслено алуминиево фолио, Върху него равномерно нанасяте картофеното пюре, като притискате. Основата му не трябва да бъде по-дебела от 1-2 пръста.

Върху картофеното пюре нанасяте плънката.

Навивате на руло, като периодично поставяте от нарязания на жулиени морков. По желание в плънката може да добавите кашкавал и сварено яйце.

Печете рулото 15-20 минути на  температура от 200 до 220 градуса в предварително загрята фурна. По желание можете да поръсите с кашкавал или с парченца краве масло.

Не пропускайте първото видео долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусното картофено руло.

Както винаги и сега Иван Звездев дава много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от вкусното картофено руло по препоръка на Иван Звездев! Чудно  домашно ястие.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.