Земетресение зад граница осезаемо е усетено и в България

0
220

Земята е жива

В РУмъния имало земетресение тази нощ и е усетено в България, Сн: ФБ

Данните на Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География при БАН сочат следното.

Земетресение със сила  4,6 по скалата на Рихтер  е регистрирано тази нощ в Румъния, във Вранча – известната сеизмична зона в нашата северна съседка.

Сеизмографите са засекли труса в 00:06 часа след полунощ.

Читатели на Дарик от крайдунавските градове уведомили медията, че усетили разлюляване през изминалата нощ. Става дума за Свищов, Силистра, а също така за Исперих и Разград. Няма данни за щети нито в Румъния, нито у нас.



На 31 октомври 2023 г.  трус със сила 2,8 по скалата на Рихтер е отчетен от сеизмографите на БАН днес сутринта в 09:02 часа.

От НГГГ – Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География при БАН съобщават, че днешното земетресение е станало в 06:23 часа. Епицентърът е близо до град Добрич – на 1,4 километра от града, съобщиха от nova.bg.

Няколко дена по-рано, на 23 октомври 2023 г. земетресение със сила 4.1 по скалата на Рихтер регистрираха в района на град Пловдив в 14:48 часа.

Епицентърът беше близо до с. Калековец, което се намира на 14 километра от Пловдив.

Преди труса е имало тътен, съобщиха от БТВ.

На 8 октомври 2023 г. беше регистрирано земетресение в 07:26 часа със сила 3.0 по скалата на Рихтер в западна посока от град Девин, писа Дарик.

Предишните земетресения бяха все с епицентър град Симитли.

Отчетените трусове бяха повече от 80 на брой. Но те бяха слаби – техният магнитуд не надвиши 4,0 по скалата на Рихтер.
Някои от земетресенията бяха усетени в Благоевград и в околните селища. Но повечето от тях бяха засечени единствено от чувствителната апаратура на БАН.

На 17 септември 2023 г. земетресение със сила 3,0 по скалата на Рихтер бе регистрирано в района на град Костенец, съобщиха от Нова Тв и от Дарик. Трусът бе отчетен в 14:16 часа. Неговата дълбочина беше 9 километра.

За щастие нямаше нанесени материални щети.

Екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.