Иван Звездев  приготвя лесен и вкусен кекс с локум

0
13274

Чуден е

Чуден кекс с локум приготвя Иван Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар е важно  яйцата да бъдат на  стайна температура. Разбивате ги  в купа с миксера на високи обороти за 2 минути.

Сипвате захар и разбивате за още 1 минута, две докато сместа се гъсти. Слагате  меко масло на стайна температура и разбивате още 1/2 минута. Прибавяте кисело мляко и размесвате за кратко.

В отделна купа слагате предварително пресято брашно и 1 бакпулвер. Прибавяте ги  при разбитите яйца, заедно с 1 ванилова захар и разбърквате добре.

Намаслявате  и набрашнявате продълговата форма за печене с дължина 26-28 см. Може и с друг размер.



Поставяте половината от ароматната тестена смес. Нареждате локума в средата на тестото по цялата дължина на формата за печене.  Покривате  с останалата кексова смес и се заглаждате повърхността. Формата поставяте във фурната.

След като вашия кекс с локум се изпече, изваждате го от фурната и  изчаквате 5 минути да се охлади. Обръщате го върху решетка и го оставяте напълно  да се охлади. Едва след това го режете на парченца и го поднасяте.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусния кекс с локум.

Както винаги и сега Иван Звездев дава много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от вкусния кекс с локум по препоръка на Иван Звездев! Чуден  домашен десерт.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.