Ах, колко е вкусна тази баница с ванилия – пухкава и ароматна!

0
189

Тази баница с ванилия се топи в устата, превъзходна е!

баница с ванилия
Чудна е тази любима баница с ванилия

Предлагаме ви рецептата за една наша любима, страшно лесна, но изумително вкусна баница с ванилия. Ще ви грабне от първата хапка, впрочем не – още от уханието във фурната. Сигурни сме, че ще си оближете пръстите и ще останете много доволни.

Трябват ни един пакет с точени кори, един литър прясно мляко, 200 грама захар, 120 грама краве масло, пет яйца, една капсула ванилия или две пакетчета ванилия на прах, половин капсула с лимонена есенция.

Първо намазваме тавата за печене с вече разтопеното масло. Покриваме дъното й с два листа от корите за баница, които също намазваме с масълцето. Същата тази процедура се понтаря като след като поставим и последната намазнена кора, правим разрези върху тях.

Слагаме тавата във фурната, която вече е загрята на 180 градуса и печем корите до зачервяване. През това време разтопяваме захарта в кипналото прясно мляко и сваляме тенджерата от котлона.



Яйцата ги разбиваме и постепенно, внимателно се смесват с млякото. После се ароматизират с ванилията и лимоновата есенция, а получената смес се излива върху вече изстиналите кори за баницата.

Връщаме отново във фурната, където се доизпича за още около петнадесетина минути.

Тази баница си е фантазия и всички у дома просто я обожават. Затова не е лошо да я опитате и вие, още повече, че е страшно лесна за приготвяне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.