Вълшебство в чиния: Сочни пилешки бутчета с гъби!

0
163

Тези пилешки бутчета с гъби са уникални

пилешки бутчета с гъби
Уникални са тези пилешки бутчета с гъби

Предлагаме ви рецептата за едно кулинарно вълшебство – най-вкусните и сочни пилешки бутчета с гъби, които се разтапят в устата. Ако щете вярвайте, но това е уникално ястие и за основно, но и за мезе. Ще останете повече от доволни.

Трябват ни четири пилешки бутчета, две лъжици пшеничено брашно, 250 грама зехтин, две глави лук, две скилидки чесън, 200 грама гъби, три стръка розмарин, 200 грама бяло вино, черен пипер, сол на вкус.

Първо си намазваме хубаво бутчетата с черен пипер и сол на вкус, а после ги поръсваме обилно и с брашното. Взимаме един дълбок тиган и загряваме в него малко зехтин, а после си запържваме пилето до златист цвят.

Изваждаме след това вече готовите бутчета и в същия тиган си запържваме нарязаните на ситно лук и чесън. Добавяме нарязаните на едро гъби, както и още малко зехтин, черен пипер и сол на вкус. Запържваме за около две минутки още.



После отново си връщаме пилешките бутчета в тигана, прибавяме вътре и розмарина, както и бялото вино. Готвим всичко това на слаб огън, докато не видим, че течността се е изпарила наполовина.

Тогава прибавяме около 200 грама вода, похлупваме тигана и оставяме вкусотията ни да се задушава на слаб огън за около 50 минути. После вече е готова за сервиране на масата и можем да си я хапнем сладко-сладко.

А това е гарантирано, защото ястието става страшно апетитно и просто не може да му устоите. Не и ако не сте заклети вегани или вегетарианци например, в което се съмняваме.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.