Топят се в устата тези крехки и пикантни пържоли на фурна с люти чушки

0
189

Тези пържоли на фурна с люти чушки са превъзходни

пържоли на фурна
Уникални са тези пикантни пържоли на фурна

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусни пържоли на фурна с люти чушки, които стават едновременно страшно крехки, леко пикантни и зверски апетитни. Наслада за сетивата са и сме сигурни, че ще останете много доволни.

Трябват ни 800 грама пържоли от свинско месо, олио, чаша бяло вино, три глави кромид лук, една лъжица сушена чубрица, една лъжица сушен магданоз, три люти чушки – може и да са пресни, млян черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим пържолите от гръбначната кост и после да ги начукаме хубаво с помощта на дървено чукче. Слагаме ги в подходящ съд и върху тях поставяме нарязания лук, лютите чушки – цели или нарязани на парченца, магданоза и чубрицата.

Поръсваме с черния пипер и солта на вкус. Сместа се разбърква хубаво и се оставя в хладилника, където трябва да престои за някосле да ги начукаме хубаво с помощта на дървено чукче. Слагаме ги в подходящ съд и върху тях поставяме нарязания лук, лютите чушки – цели или нарязани на парченца, магданоза и чубрицата за няколко часа. След това вадим и изсипваме пържолите на равен пласт в една тава.



Заливаме ги отгоре с олиото, виното и с малко хладка вода, а след това поставяме тази вкусотия да се пече във фурната като от време на време обръщаме пържолите и ако е нужно, доливаме малко гореща вода, за да станат накрая наистина супер крехки.

Запичаме пържолите докато леко се зачервят, а основната част от водата се изпари. След това идва ред на най-хубавото – поднасяме ги на трапезата още горещи и залети със сосчето, което се е получило при самото печене.

Гарнитура може да има или да няма, това си остава ваш избор. Но такива крехки и апетитни пържоли като тези, да си признаем честно, не бяхме яли. Сами ще видите как месото се разпада само на вилицата и нож изобщо не ви е нужен. Уникални са.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.