Иван Звездев приготвя спанак със сирене и с яйца на фурна

0
9635

Ястие, което зарежда с желязо

Чуден спанак със сирене и с яйца приготвя Иван Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар е необходимо  да нарежете  лук и да го  задушите, заедно със спанака в сгорещена мазнина. Задушавате за  около 5 минути или докато омекне, в самия край посолявате. Оставяте спанака да се охлади.

Приготвяте белия сос.

В отделна касерола разтопявате кравето масло и поръсвате с брашно. Разбърквате енергично като  изчаквате брашното да се запържи. Оттегляте от котлона, след 10-15 секунди наливате прясно мляко. Връщате на огъня и отново  разбърквате енергично. Посолявате и изчаквате соса да се сгъсти.

В отделна купа разбивате яйцата.



На тънка струйка при непрекъснато разбъркване прибавяте леко охладения бял сос.

Добавяте натрошеното сирене.  Разбърквате добре и прехвърляте при изстиналия спанак.

Разпределяте сместа във формички за мъфини. Поставяте в средата на предварително загрятата фурна. Печете на 180 градуса по Целзий в продължение на 20 минути.

Не пропускайте първото видео долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

Както винаги досега българският топ кулинар дава много и все полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяка домакиня.

Екипът на topactualno.com пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате и се наслаждавате на този  вкусен   спанак със сирене и с яйца на фурна  по предложение на Иван Звездев.

Ако тази рецепта не ви се нрави или смятате, че е сложна, тогава си пригответе вкусна домашна баница със спанак и със сирене.

Следвайте инструкциите на Иван Звездев във второто видео и ще се справите чудесно.

***

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.