Възползвайте се от онлайн системата на КАТ за проверка и за плащане на глоби

0
141

Голямо удобство

КАТ предлага удобство за водачите, Сн: ФБ

Шофьорите вече лесно могат да проверяват и да заплатят своите глоби чрез новата онлайн платформа на КАТ.

С въвеждането на тази нова онлайн услуга,  МВР цели да улесни и да опрости процеса на плащане на наложените задължения, както и са да спести много  време на водачите.

В онлайн системата на МВР могат да бъдат заплащани електронните фишове и наказателните постановления. Необходими са следните  данни:  ЕГН,  номер на личната карта, номера на автомобила и на шофьорската книжка. Досега, за да бъдат проверени тези задължения беше необходимо  въвеждане на  номера и на серията на фиша.

Шофьорите ще получават отстъпка от 30%, ако погасят своето задължение  в 14-дневен срок след неговото връчване, писа Дарик.



Връчването може да стане по вайбър, чрез SMS или чрез имейл. Важно е да  знаете, че глобата ще се смята за връчена, ако линкът към съответното съобщение бъде отворен.

Системата  за получаване на известия за невръчени електронни фишове и на наказателни постановления по Закона за движение по пътищата чрез Системата за сигурно електронно връчване на МВР е налична от 2023 г. – от 27 октомври.

До този момент са били изпратени  205 000 известия за невръчени глоби по телефона, чрез SMS или чрез вайбър. За същия период, през електронната поща, на системата са били изпратени повече от 88 000 известия.

От тях,  повече от 90% нарушения са именно за превишена скорост.

От Министерството на електронното управление съобщиха за медиите, че най-високата глоба, която е платена чрез системата на МЕУ, е на стойност 1760 лв. с включена отстъпка или 2200 лв. без утвърдената отстъпка от 30%, която се полага, ако задължението бъде погасено до 14 дни от неговото връчване. Само за 1 месец са платени повече от 17 000, невръчени електронни фишове и наказателни постановления точно през системата електронно плащане.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.