Опитайте уникалните арменски кюфтета – бързи и чудно вкусни!

0
143

Тези арменски кюфтета са наистина голяма вкусотия

арменски кюфтета
Чудни са тези арменски кюфтета

Предлагаме ви рецептата за прочутите арменски кюфтета, които се правят бързо и лесно, а вкусът им ще ви „отвее главите“. Винаги се получават отлично и сме сигурни, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни един килограм кайма – най-добре да е смес, 250 грама галета, едно яйце, щипка смлян бахар, 3-4 скилидки чесън, половин връзка магданоз, сол и черен пипер на вкус, брашно за овалване.

Арменските кюфтета са не само чудно вкусни и пикантни, но са и като детска игра за приготвяне. В което сами ще се уверите и със сигурност ще се превърнат във ваши любими. Пък и има си хас – арменците и кухнята им са си признати от време оно.

И така, първо омесете добре каймата заедно с яйцето, галетата, смления или нарязан на много ситно чесън, нарязания на ситно магданоз, подправките и след това оставете така сместта да престои за около два часа.



След това оформете кюфтетата, оваляйте ги хубаво в брашно и ги запържете на тиган докато придобият златист цвят. Пържете ги и от двете страни, за да станат наистина добре приготвени и да няма опасност някъде да стоят полусурови.

Това е цялата философия на прочутите арменски кюфтета. Тези малки и апетитни топчици са истинско чудо с чаша вино, ракия или бира. Предвид зимното време ви препоръчваме първите две – за сгряване на гърлото и душата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.