И днешното земетресение е с нов епицентър

0
337

Земята се е събудила

Днешното земетресение е с епицентър Самоков, Сн: ФБ

От Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География при БАН съобщиха за новото земетресение в България от тази сутрин.

Днешното земетресение е с магнитуд от 2,6 по скалата на Рихтер.

Епицентърът на днешното земетресение е град Самоков.

Днешният трус е отчетен в 09:17 часа, уведоми Дарик.Към настоящия момент няма данни това земетресение да е било усетено на територията на страната или в околните населени места.

На 29 януари 2024 г. имаше два труса в страната.

Вторият трус е регистриран в 07:48 часа, оповести тогава Нова ТВ.

Земетресението бе с магнитуд 2.7 по скалата на Рихтер и беше регистрирано в посока северно от Асеновград.

8 октомври 2023 г. беше регистрирано земетресение в 07:26 часа със сила 3.0 по скалата на Рихтер в западна посока от град Девин, писа Дарик.

Предишните земетресения бяха все с епицентър град Симитли.

Отчетените трусове бяха повече от 80 на брой. Но те бяха слаби – техният магнитуд не надвиши 4,0 по скалата на Рихтер. Както и днешният трус със сила 2,5 по скалата на Рихтер.

Екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.