Иван Звездев приготвя чудни блажни зелеви сарми в мултикукър

0
2972

Страхотни са

Вкусни стават тези блажни сарми в мултикукър

Да да изпълните рецептата на българския топ кулинар е необходимо да нарежете лука на дребно.

Включвате вашия мултикукър на програма сотиране (пържене). След като загрее, налейте олио и сложете лука. Пържете го 1 минута.

Измийте ориза много добре и го сипете в мултикукъра. Пържете го  1 минута, докато стане прозрачен. След това го подправете с червен пипер. Разбъркайте и веднага налейте 100 – 120 милилитра топла вода.

Оставете го да се готви, докато оризът поеме водата. Тогава сложете  подправките, разбъркайте  и добавете каймата. Изключете мултикукъра и разбъркайте каймата и оставете в уреда  без да се готви.



Вземете 1 лист кисело зеле.  В средата  сложете по е1 – 2 супени лъжици от плънката. Може повече или по-малко. Това зависи от големината на зелевият лист.

Завивайте  сармите. Подредете ги в мултикукъра. Залейте ги с 250 милилтра зелева чорба и вода. Течността трябва да бъде на нивото на сармите. Наръсете с 1/2 до 1 чаена лъжичка червен пипер и с 2-3 супени лъжици олио.

Сармите притиснете с чиния, за да не се развиват. Затворете мултикукъра и изберете режим на готвене за зелеви сарми. Когато вашите сарми са готови, сервирайте ги  горещи.

Сармите могат да бъдат  приготвени и на функция за готвене на „супа“ по същата рецепта  във всеки мултикукър.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще научите нагледно всички подробности за приготвяне на вкусните блажни сарми в мултикукър.

Екипът на  topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и истинско удоволствие, докато си хапвате от тези вкусни блажни сарми, приготвени в мултикукър по предложение на Иван Звездев!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.