Осветиха чешма и първата копка за нов храм (+видео)

0
2517

Амин!

Освещаване на първа копка за новия храм в Лебница, Сн: dobrotoliubie.com

Още едно богоугодно дело.

В центъра на село Лебница бе изградена чешма за децата на селото. Дарението е от семейство Георгиеви – Антон Георгиев, с подкрепата на кмета на селото г-н Васил Джибов.

На 11 февруари 2024 г. Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим направи първата копка за изграждането на нов храм в село Лебница, Санданска духовна околия.

Новостроящата се църква ще носи името на един от най-видните духовни богослови и радетели за чистотата на християнската  вяра – Свети Атанасий.



Традиционният събор на селото се провежда на 18 януари – на Атанасовден.

Водосвет за благословение на това начинание отслужи митрополит Серафим в съслужение с иконом Георги Танчев – архиерейски наместник на Санданска духовна околия, с предстоятеля  на църковното настоятелство на храм „Рождество Богородично“ в село Лебница. С протойерей Любен Кацарски, със свещеник Никола Златински, и с дяконите Димитър Златинов и Илия Ризов.

На събитието присъствали Атанас Стоянов, кмет на община Сандански и Васил Джибов, кмет на село Лебница, писаха в dobrotoliubie.com.

Село Лебница е създадено в по-ново време от преселници от близките села в Огражден планина, основно от село  Богородица, припомниха в pravoslavie.bg.

Не пропускайте и видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.