Пръстите ще си оближете с тези крехки свински ребърца с мед и чесън

0
932

Тези свински ребърца с мед и чесън се топят в устата

ребърца с мед и чесън
Уникални стават тези ребърца с мед и чесън, опитайте!

Предагаме ви уникалната рецепта за крехки и изумително вкусни свински ребърца с мед и чесън, от които ще си оближете пръстите. Стават наистина страхотни и сме сигурни, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни един килограм свински ребърца, три глави чесън. А за соса са ни нужни 200 грама течен мед, две лъжички с червен пипер, четири лъжици светъл соев сос, сто грама бяло вино, сто грама вода, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем свинските ребърца с големина според нашето собствено желание. След това ги оставяме да престоят за около 40 минутки в маринатата, която сме приготвили от изброените продукти за соса.

Подсушените после свински ребърца се запържват леко, но без да загарят, в нагорещената преди това мазнина и след това се подреждат в една тавичка за печене.



В тази мазнина, в която са се запържвали, но на слаб огън, се пускат и нарязаните на ситно глави чесън, заедно с маринатата, в която са киснали ребърцата.

Бъркаме чевръсто за няколко минутки, докато не се получи гъст и вкусен сос, с който накрая заливаме обилно полуготовите във фурната свински ребърца.

Оставяме ги да се пекат за още 15-ина минути, докато станат съвсем готови за трапезата. Сервираме ги още топли-топли с гарнитура по собствено желание.

Така направени, тези свински ребърца стават вкусотия и половина, като се топят в устата. Ако не сме постоянно на диети, можем и цялата тава да опразним, при това за отрицателно време.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.