Мощи на Свети Гавриил Чудотворец пристигнаха у нас

0
5073

Амин!

Свети Гавриил Ургебадзе

Уникален духовен дар за нашата страна.

Мощите са дарение от зографа Димо Димчовски от град Велико Търново. Той ги подарява на Видинската Света митрополия.

Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил приел безценния дар от дарителя.

Освен това, митрополит Даниил определил във всички храмове в четвъртък вечер, след вечерната служба да бъдат четени акатистите на някои светци, чиито мощи се намират във видинска епархия. Това са Свети Николай, Свети Димитър,   Свети Герман Аляскински. И вече на Свети Гавриил Ургебадзе.Всеки четвъртък акатистите ще се редуват.

Амбицията на видинския митрополит е да привлече тези светци като духовни закрилници на цялата Видинска епархия.

Не пропускайте видеото долу на Соня Анкова Православен видео канал „Храм“.

Видинска митрополия има свой канал в ю-тюб ТУК.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички, които се докоснете до чудотворните мощи на Свети Гавриил, да получите помощ Свише и благодат!

Свети Гавриил Ургебадзе е роден на 26 август през 1929 г. в град Тбилиси, столицата на Грузия.

След като приключва своята военна служба  през 1950 г. Свети Гавриил  построява в двора на дома си църква с 4 купола. Няколко пъти властите я разрушават, но всеки път Свети  Гавриил  я издига отново.

През 1955 г. приема монашество.  На първомайска манифестация през 1965 г. монахът Гавриил запалил огромен портрет на Ленин и е арестуван от КГБ за „антисъветска дейност“. По време на разпита Свети Гавриил обяснял своята  постъпка като изтъкнал, че го е направил,  защото хората не трябва боготворят човек. На мястото на Ленин е трябвало  да има Разпятие.

За тази дръзка постъпка Свети Гавриил  е хвърлен в затвора.

Земните дни на Свети Гавриил  приключват на 2 ноември 1995 г. в град Мцхета –  старата грузинска столица. Светият Синод на Грузинската православна църква постановява неговата памет да се чества на 2 ноември. Т.е. в деня на неговата блажена кончина. Още за живота на чудотвореца Свети Гавриил Ургебадзе ще научите ТУК.

Соня Анкова развива активна религиозна и просветителска дейност. Но за целта са й необходими средства. Защото тя пътува из страната и в чужбина. Снима и по този начин ни прави съпричастни към различни религиозни събития. Или ни показва уникални духовни места.

Който има възможност, нека откликне с дарения

Банкова сметка е: BG 05 UBBS 88881000874049 Банка: ОББ

Получател: Соня Миткова Анкова

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.