С тази малка хитрина правим най-крехките пилешки дробчета!

0
33691

Това са най-крехките пилешки дробчета!

най-крехките пилешки дробчета
Ето ги най-крехките пилешки дробчета

То не е мезе, то не е основно ястие, то не е чудо… С тази малка „хитринка“ правим за нула време най-крехките пилешки дробчета, които сте опитвали. Ще си оближете пръстите и ще останете меко казано очаровани от превъзходния им вкус.

Трябват ни един килограм пилешки дробчета, 50 грама балсамов оцет, 250 грама светла бира, три белтъка от яйце, сол и лют червен пипер на вкус, една лъжица олио, мазнина за пържене, половин чаша брашно, или колкото поеме.

Първо почистваме пилешките дробчета и ги разделяме на две, а после ги заливаме с гореща вода и оцета, като ги оставяме настрани за десетина минути.

През това време разбиваме с малко сол белтъците, за да станат на пяна. Прибавяме олиото, бирата и хубаво разбъркваме. Чак после добавяме и част от брашното като отново чевръсто бъркаме, за да не се получат бучки, които са неприятни.



Чак, когато сместа стане гъста като каша, спираме да добавяме брашно към нея – ще прецените на място и на око. После слагаме пипера и пак разбъркваме.

Накрая загряваме мазнината за пържене на средна температура, а пилешките дробчета ги отцеждаме и ги потапяме едно след друго в готовата вече панировка. След това ги мятаме в горещата мазнина и ги пържим.

Достатъчни са около четири минути пържене общо от всички страни или може да съдим по това, че ще получат онзи апетитен златисто-кафяв цвят. Тогава вече са готови за хапване и ги сервираме още горещи.

Тези пържени пилешки дробчета вървят идеално с чаша ледено студена бира, но може и с всичко друго – стига да имате желание и настроение.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.