За 24 часа 4 труса с един и същ епицентър

0
101

Земята отново се е активирала

Земетресение до Смолян беше регистрирано, сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център и е цитирана от българските медии.

Земетресение е станало близо до град Смолян на границата с Гърция.

Неговата сила е е 2.2 по скалата на Рихтер, писа dariknews.bg.

Агенция ПИК и bgonair.bg коментират, че около Смолян трусовете са били 4, но все слаби.Последното бг земетресенб е с епицентър Девин на 31 март 2024 г.

Сеизмографите на БАН го регистрират в 01:03 часа в ранните часове на 30 март 2024 г. Неговата сила е 2,7 по скалата на Рихтер, писа elegraph.bg.

Два  дена по-рано на 29 март, силно  земетресение със сила  3.8 по Рихтер   беше регистрирано у нас. А след него имаше  и няколко по-слаби последващи и затихващи труса.

Земетресението бе отчетено  в 08:39 часа преди обяд, уведоми dariknews.bg.

Последвалите няколко вторични и затихващи  труса са били със сила 2 по скалата на Рихтер.

Медии от региона съобщиха, че това  земетресение не е било усетило не само в град  Девин и в околните села, но и в  Пловдив. Осезаемо разлюляване е било усетено  по високите етажи на жилищните и административни сгради,  коментираха от dariknews.bg.

Кметът на Девин се оплакал, че следствие на силното земетресение, картините в неговия кабинет се разлюлели по стените и се притеснил да не нападат по земята, писаха в Днес.бг.

Затова екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и силни разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и други катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори и бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.