Нови промени за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“

0
37

Важно е да се знае

„Гражданска“ отговорност, сн:“ ФБ.

Асоциацията на българските застрахователи иска нови промени относно задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Шофьорите да поемат разходите, а не застрахавателите, ако причинят катастрофа с превишаване на скоростта над ограничението за повече от 50 км/ч в населено място.  Или ако  са преминали на червен светофар и са причинили ПТП.

Предложените промени предстоят да бъдат гласувани от в НС от депутатите.

Драгомир Лалов – експерт по безопасност на пътя смята, че ревишената скорост трудно може да бъде доказана. Затова фокусът е важно да бъде насочен към системните нарушители.



Трудно може да се докаже п, смята  . Пред NOVA NEWS той каза, че фокусът трябва да бъде поставен върху системните нарушители.

Цялото интервю можете да чуете и изгледате във видеото долу.

Неотдавна се заговори,  че стикерът за сключена застраховка „Гражданска отговорност“ повече няма да бъде залепен на стъклото, а на самата застрахователна полица.

Това положение ще обаче ще бъде временно – в рамките на определен преходен период. След този период лепенката, която се издава от Гаранционния фонд ще отпадне изцяло от 1 януари 2027 г.

За момента този въпрос не се поставя отново, писа 24 часа.

От 2017 г. отново ще се предприемат  конкретни стъпки за въвеждането на „Бонус-малус“ у нас. При тази система онези водачи, които виновно са причинили щети, ще трябва да плащат и по-висока застраховка „Гражданска отговорост.“.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.