Петър Стойчев извоюва историческо постижение

0
331

БРАВО!

Петър Стойчев, сн. ФБ

„Българският плувец Петър Стойчев, който е родом от Момчилград и е почетен гражданин на общината вече е притежател на изключително постижение. Той счупи рекорда за Тройната корона, която включва прекосяване на Ламанша, плуване около остров Махатън и преминаване на канала Каталина в Южна Калифорния.

Последната дистанция от 32,3-километра българинът измина на 10 юни  за 8 часа, 42 минути и 33 секунди. Така той завърши Тройната корона с общо време 22 часа, 8 минути и 46 секунди, като подобри досежгашното най-добро време с 2 часа и 29 минути.
То принадлежеше на американката Марсия Кливланд с преплуването на Ламанша за 9 часа и 44 минути на 30-годишна възраст, с обикалянето на остров Манхатън за 5 часа и 57 минути на 32-годишна възраст и с преплуването на протока Каталина за 8 часа и 56 минути на 41-годишна възраст, съобщават от община Момчилград.
Екипът на topactualno.com  поздравява Петър Стойчев за постигнатия нов голям исторически успех и му пожелава здраве, силен спортен дух и  още много  световни рекорди в плуването, с които да радва всички българи!

Плувецът Петър Стойчев става част от екипа на Техническия комитет по плуване на Олимпийските игри в Париж. За първи път до сега българин е номиниран за тази значима роля в най-големия спортен форум, оповести gong.bg.

„За мен е чест и отговорност да представлявам България в тази роля на олимпийски игри. Приемам номинацията от World Aquatics като голямо признание и за мен, и за страната ни. Благодаря на Международната федерация по плуване, на Българска федерация плувни спортове и на всички, които ме подкрепиха“. Това написа шампионът Петър Стойчев във ФБ.

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.