Ново земетресение регистрираха в страната

0
324

Земята е жива

Земетресение регистрираха у нас, сн. ФБ

Това земетресение е било усетено в Асеновград, гр. Садово, в гр. Пловдив и в района на Астрономическата обсерватория „Рожен“, съобщиха от МВР и бяха цитирани от nova.bg.

Трусът  е бил със сила 4,3 по скалата на Рихтер на дълбочина 5 км,

Затова жители на град Пловдив и на региона споделили с бг медии, че този по-силен трус са усетили  този по-силен трус. Но  не се съобщава за пострадали хора  или за причинени материални щети. Няма постъпили сигнали за щети  в пожарната, нито пък  в офисите на Червения кръст.

На 12 юни 2024 г. земетресение е регистрирано района на град Стара Загора, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.Епицентърът на труса е на 10 км от град Стара Загора, на 50 км от град Ямбол и на 220 км от столицата София.

Силата не земетресението бе 2,7 по скалата Рихтер. Трусът е бил регистриран в 13:55 часа, уведоми нова тв.

На 29 март 2024 г. силно  земетресение със сила  3.8 по Рихтер   беше отчетено, а след него имаше  и няколко по-слаби последващи и затихващи труса.

Земетресението бе отчетено  в 08:39 часа преди обяд, уведоми dariknews.bg.

Кметът на Девин се оплакал, че следствие на силното земетресение, картините в неговия кабинет се разлюлели по стените и се притеснил да не нападат по земята, писаха в Днес.бг.

Затова екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и силни разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и други катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори и бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.