Ще се удивите от новите разкрития, които учените направиха за маймуните

0
460

Маймуните също имат чувство за справедливост

Учените все повече се убеждават, че съществува огромна прилика между маймуните и хората.

ДНК-то на маймуните се припокрива повече от 98% с нашето, което означава, че или маймуните след няколко години ще станат хора или че хората все още сме маймуни.
Ще се изненадате и от факта, че освен че много си приличаме с маймуните, гените ни се доближават до голяма степен с тези на банана. Да, това е съвсем сериозно. Изследователите са достигнали до извода, че приликите между гените на банана и тези на хората е повече от 50%, като разбира се далеч не става въпрос за външна прилика, а за тази на клетъчно ниво.
Вероятно сериозно ще се замислите следващият път, когато се озовете на щанда за плодове в супермаркета и видите банани насреща си.

Маймуните не спират да дивят изследователите
Маймуните не спират да дивят изследователите

Нека отново да се върнем на маймуните – доказано е, че те могат да разбират езика ни, ако са обучавани достатъчно дълго време, както и да показват чувство на справедливост.
Маймуните също могат да се насладят на чаша вино, ако я споделим с тях. Това доказва, че не само ние хората обичаме да се глезим.
Кадри от 17-годишно проучване показват ясно как маймуните и в частност шимпанзетата използват листа, за да пият ферментирал сок от палми..
След това част от тях показват признаци на опиянение, които най-често се изразяват в заспиване, пише pik.bg.

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.